Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Új, HV kiegészítő a RAPTOR primer nyomatóhoz
2015-03-19

Új, nagyfeszültségű (HV) kiegészítő a RAPTOR primer nyomatóhoz

raptorAz új opció a Raptor-HV, nagyfeszültségű vizsgálatot támogató szolgakészülék, mely tovább bővíti a Raptor – eddig is elég sokrétű – felhasználási lehetőségeit az 1 – 2 kV-os váltakozó feszültséget igénylő mérések és vizsgálatok irányába. Mint szolgakészülék, csak a mesterkészülékkel működtethető és a korábbiakhoz nagyon hasonló műszerházba került.
A Raptor-HV a sok-pólusú bővítő csatlakozón keresztül kapcsolódik a Raptor-MS mesterkészülékhez és tápellátása is onnan történik. Tulajdonképpen egy dugaszolható nagyfeszültségű végberendezés, mely felhasználja a mesterkészülékben már meglévő összes professzionális áramkört (elektronikusan vezérelt kapcsolóerősítő, DSP alapú intelligencia, „bombabiztos” kommunikációs és készülék-szinkronizációs rendszer, stb.). Így a nagyfeszültség vezérlése is a mesterkészülék kézi kezelő egységéről történik.

A mesterben létrehozott és a bővítő csatlakozón átadott feszültségjelet a HV szolgakészülék erősíti fel a felhasználó által méréshatárként beállított 1 kV-os vagy 2 kV-os tartományba. A kimeneten pedig – a megfelelő vezérlés, az adott alkalmazásban szükséges visszajelzések megvalósítása érdekében – megtörténik az áram, a feszültség és a fázisszög visszamérése. 

A nemzetközi biztonsági előírások teljesítéséhez a Raptor-HV rendelkezik belső hangjeladóval, mely jelzi a nagyfeszültség megjelenését a kimeneteken, valamint csatlakozási lehetőségeket biztosít opcionális forgófény és „gombafej” biztonsági kapcsoló számára.

Tipikus alkalmazások:

• ÁV, FV, transzformátor átütés vizsgálat
• ÁV és FV gerjesztő áram
• FV és transzformátor áttétel mérés
• FV szekunder polaritás vizsgálat
• Lépés- és érintési feszültség mérés
• Feszültségérzékelő és -távadó vizsgálat

 Angol nyelvű adatlap
 Termékoldal