Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
MEE VB (korábban ÉV) Mubi ülései
2022-10-25

C+D Automatika Kft. évek óta tagja a Magyar Elektrotechnikai Egyesület villamos biztonságtechnikai (VB) munkabizottságnak (korábban ÉV MUBI).

A munkabizottság a villamos biztonságtechnika elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, kiemelten a kisfeszültségű létesítés és az áramütés elleni védelem szakterületével. A több mint félszáz gyakorlati szakember kéthavonta ülésezik, és a jogszabályok, műszaki előírások és szabványkövetelmények változásainak folyamatos figyelemmel kisérésén túl a villamos biztonságtechnika felmerülő aktuális problémáira megoldásokat javasol, véleményt alkot. Az ülésekről emlékeztető készül, amely az Elektrotechnika c. folyóiratban rendszeresen megjelenik.

Az eddigi jegyzőkönyvek 2002 óta elérhetők honlapunkon. A villamos biztonságtechnikai üléseinek összefoglalóit változtatás nélkül, pdf formátumban tároljuk honlapunkon. Az összefoglalókban található válaszok az adott ülés időpontjában hatályos jogi szabályozásoknak és szabványi előírásoknak megfelelőek. Számos szakmai kérdésre választ adnak, de amennyiben további szakmai kérdése merülne fel úgy az VB munkabizottság soron következő ülésére minden érdeklődő kollegát szívesen látnak!