Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Élmény alapú tanulás a műszaki oktatásban

2022. októberében cégünk oktatási rendszereket mutatott be a debreceni Nagyerdei Stadionban megrendezett Hello Szakma rendezvényen. 

Működés közben ismerhették meg a látogatók a német Lucas-Nülle GmbH. UniTrain-I műszaki oktató rendszerét, melynek szoftvere magyarul tanítja, magyarázza a teljes villamos labor környezetet biztosító központi egységhez aktuálisan csatlakoztatott hardverhez kapcsolódó tananyagot. A kiállításon az „Aszinkron motorok” kurzus reprezentálta a közel 150 darabból álló tantárgy választékot, mely felöleli az analóg és digitális elektronika, a mechatronika, „Ipar 4.0” minden fontos területét az alapoktól (legegyszerűbb villamos áramkör összeépítése, hidraulika, pneumatika) az összetettebb megoldásokig (pl. gépjármű technika, megújulóenergia, rádiótechnika, busz rendszerek, stb.).  

 

Hiszünk abban, hogy az oktatásba fektetett energia és munka megtérül, ezért idén még további rendezvényen is képviseltetjük a szakmát. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által rendezett Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztiválhoz is becsatlakozunk október 12-én Győrben.  A Magyar Elektrotechnikai Egyesület - mint a rendezvény főszervezője - hosszú évek óta elkötelezett a pályaorientáció, a szakember-utánpótlás és a tehetséggondozás támogatásában. A rendezvény célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.