Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Élmény alapú oktatás a siker titka | "Mi a pálya?" 2021
2021-09-28

A rendezvény célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a C+D Automatika Kft is immáron 6. alkalommal. A hat helyszínes rendezvénysorozaton a következő témakörökben mutatjuk be az általunk forgalmazott demonstrációs eszközeinket:


Lucas-Nülle GmbH. demonstrációs készletei gyakorlati alaptudás elsajátításához kínál megoldást a villamosság az elektronika és alapáramkörök valamint a digitális elektronika területén. Az alapok elsajátítását követően a számos rájuk épülő szakterületek demonstrálhatóak, mint például a motorok és mechatronikai rendszerek, telekommunikáció, számítógépes technikák és hidraulika, pneumatika, rádiótechnika alapjai, a a hozzájuk tartozó vezérlések.

Tanulási folyamatok vizsgálatai alapján a kutatók azt találták, hogy akkor hatékonyabb az ismeretek elsajátítása, ha olyan környezetet biztosítunk a tanuló részére, mely az összes érzékszervre hat, a azok útján azonnali és rendszerezett hozzáférést biztosít az adott témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati információkhoz. A tanulási folyamat része a számonkérés is. Az elméleti anyag egyes részeinek tanulmányozása után a szoftver segít meggyőződni arról, hogy a tanuló megfelelő szinten sajátította el a szükséges ismereteket.


A természettudományos és műszaki képzésben oktatott napenergia aktív és passzív hasznosítás alapismereteihez ajánljuk figyelmébe a demonstráló rendszereinket.A napenergiának egyre nagyobb jelentősége van a műszaki oktatásban. A GUNT az egyetlen szállító a piacon, amely teljes felszerelési programot kínál, amely lefedi a tantervek minden elemét.

Néhány mintakészlet a következő napokban és helyszínen megtekinthető a MEE "Mi a pálya?" országos rendezvény sorozaton:

  • 2021.09.15-16. Budapest
  • 2021.09.29. Debrecen
  • 2021.10.05. Szeged
  • 2021.10.07. Miskolc
  • 2021.11.04. Pécs
  • 2021.11.10 Győr

A rendezvényről és jelentkezésről bővebb információt az alábbi honlapon talál.