Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
GUNT 2E
2015-07-10
BERENDEZÉSEK A MŰSZAKI TERVEZÉS OKTATÁSÁHOZ
  ENERGIA

A fosszilis energiahordozók fogyása a megújulóenergiákat helyezi előtérbe, mint jövőbeli energiaforrásokat. Az új technikákat ideális módon, szemléletesen lehet bemutatni a GUNT oktató rendszereivel.

> tovább
    KÖRNYEZET

Napjaink egyik legnehezebb feladata a környezet tisztaságának megőrzése. A környezetbe jutó szennyező anyagok mennyiségét számos technikával lehet csökkenteni. A GUNT oktató rendszereivel ezek a technikák hatásosan és gyakorlatiasan taníthatók.

> tovább

Kiemelt témák

Napenergia

Kiemelt témák

Vízkezelés
A GUNT-nak az „Energia” tárgykörben létre hozott berendezései a „hagyományos” megújulóenergiákkal kapcsolatban foglalkoznak mind az alapelvekkel, mind a gyakorlati szempontokkal, mind a kombinált felhasználásokkal. A nap látszólag kimeríthetetlen energiaforrás. Ezért a napenergia felhasználása elengedhetetlen kelléke a modern energiaellátási elképzeléseknek.

A napenergia kiaknázása több módon lehetséges. Napelemekkel közvetlenül alakítható át villamossággá, de a sugárzást hővé (hőenergiává) is alakíthatjuk pl. napkollektort használva.

> tovább
A GUNT „2E” programja teljes választékot kínál a környezetvédelem témakörében. A szakértők a témában a következő területeket említik:
A „2E” a fenti területekre több demonstrációs berendezést is készített. Az oktatási koncepciót gondosan illesztették mind a szakiskolák / szakközépiskoláknak, mind az egyetemeknek a környezettervezéssel / környezetmérnökséggel kapcsolatos tantervi követelményeihez.
Elsőrendű fontosságú a környezeti oktatásban a vízkezelés. Számos művelet végezhető ezen a területen az aktuális megoldandó feladattól függően. A szennyvizet pl. telepeken kezelik, hogy utána visszajuttathassák a vízfolyásokba. Az erre leggyakrabban használt művelet az aktivált szennyvíz kezelés. A GUNT CE 705-ös berendezésével ez a technológia oktatható rendkívül gyakorlatias módon.

> tovább