Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Kábelhiba keresés
2016-05-12

Kábelhiba keresés

A hibák megtalálása a kábel rendszerekben gyors és precíz meghatározást igényel, hatékony előzetes helymeghatározással, majd pontos behatárolási eljárással (pin-pointing). Ennek véghezviteléhez a BAUR robosztus, megbízható és rugalmas készülékeket ajánl, melyek rendelkeznek a megfelelő mérési eljárásokkal az alkalmazások függvényében.

Égető transzformátorok

ATG 2 és ATG 6000


BAUR ATGAz ATG lehetővé teszi egy magas ellenállású hiba átalakítását egy alacsony ellenállású hibává. Így, egy időtartományú reflektométer használatával lehetőség nyílik az alacsony ellenállású hiba előzetes helymeghatározására. A lépésenként állítható, maximálisan 10kV-os DC feszültségnek köszönhetően (az ATG 6000 készüléknél 15kV DC) a teljesítmény teljes terhelés alatt is változtatható. A változtatható 32 A-es és 90 A-es kimeneti árammal egy különösen magas égető teljesítmény érhető el.

Kábel köpeny vizsgálat és hibahelymeghatározás

shirla   KMF 1

BAUR shirla

Kábel köpeny vizsgálat és hibahelymeghatározás 


A shirla mérőeszközzel, kábel köpeny vizsgálat végezhető akár 10kV-ig az IEC 60229 szabványnak megfelelően, előzetes hibahely meghatározás a Murray és Glaser mérőhíd elvet követve, valamint pontos behatárolási (pin-pointing) eljárás a lépésfeszültség módszer segítségével. Ezen felül, a mérőhíd ideális kiegészítése a hagyományos kábelhiba kereső rendszereknek. A különböző hídmérési eljárások lehetővé teszik, hogy a shirla készüléket összetett kábelhibahely keresési feladatok megoldására is alkalmazza erősáramú kábelek és jelzőkábelek esetén.

 

BAUR KMF 1
Kábelköpeny hiba vevőegység A KMF 1 kábel köpenyhiba vevő a lépésfeszültség módszer szerint használható. A kábel nyomvonal pásztázása két mérőszonda segítségével történik, melyek szállítás közben lecsatolhatóak. A kábel köpenyhiba vevő alkalmas továbbá több egymást követő köpenyhiba meghatározására.

Kábel és fázis azonosítás

KSG 200 / 200 A / 200 T / 200 TA   paula

BAUR KSG

Kábel és Fázis azonosítás

A KGS 200 az egy és több erű kábelek azonosítására használható egy kábel kötegben. Az ATP analízis (Amplitúdó, Idő, Fázis) garantálja a maximális biztonságot a kábelazonosítás közben, továbbá lehetővé teszi a feszültség alatti kábelek azonosítását akár 400 V-ig.

 

BAUR paula

Fázisazonosító készülék A paula fázisazonosító készülék pontos fázis azonosítást tesz lehetővé, földelt és rövidre zárt közép-, és nagyfeszültségűkábelek esetén. A kipróbált mérési eljárásnak köszönhetően, paulával precíz fázisazonosítás hajtható végre, külön vizsgáló eszköz használata nélkül, akár 40 km-es kábel hosszig, a legszigorúbb biztonságra vonatkozó szabványok vonatkozó követelményeinek eleget téve. (EN 50110-1, DIN VDE 0105-100).

Előzetes helymeghatározás és kábel nyomvonal behatárolás (pin-pointing)

CL 20    

BAUR CL 20

Előzetes helymeghatározás és kábel nyomvonal behatárolás (pin-pointing) 


Rövid és hosszú kábelek is könnyedén megtalálhatóak a CL 20 kábelkeresővel. A készülék több kábelkeresési eljárás használatára alkalmas, továbbá mélység meghatározásra is képes. A CL 20 ideális készülék a kábel nyomvonalak precíz meghatározásához bármilyen feltárási tevékenység megkezdése előtt.

 

 

 

TG 600 és TG 20/50    

BAUR TG 600 20/50


Hangfrekvenciás jeladó 


A TG 600 hangfrekvenciás jeladó a kábel hibák és elágazási pontok csavart módszerrel történő keresésére, valamint a kábel nyomvonal mélységek meghatározására került kifejlesztésre. Egy akár 600 VA-es, 2 kHz vagy 10 kHz frekvenciájú hangfrekvencia tartományú jelet táplál a kábelbe, majd pásztázó tekerccsel vizsgálja.

 

 

Lökőfeszültség generátorok

STG 600   SSG 500

BAUR STG 600


Lökőfeszültség és vizsgáló generátor 


Az STG 600 kábelhibahely meghatározó rendszer egy lökőfeszültség generátor; Egy nagyfeszültség forrás kábelhibahely meghatározásához és méréséhez használható a kábel szigetelésében. A multifunkciós STG 600 rendszer külön a kisfeszültségű hálózatokhoz lett kifejlesztve.

 

BAUR  SSG 500


Lökőfeszültség generátor 


Az SSG 500 lökőfeszültség generátor a 16 kV-ig növelhető feszültség lépésekkel, ideális a kis/közép feszültségű hálózatok vizsgálatához. Az IRG-vel kombinálva az ICM módszert alkalmazva, használható kábel hibák előzetes helymeghatározására. Egy pontos behatároló (pin pointing) egységgel együttesen, az SSG 500 egy hordozható megoldást nyújt a kábelhibahely meghatározásra.

SSG 1100 - 3000

BAUR SSG 1100


Lökőfeszültség generátor 

A lökőfeszültség generátorok lehetővé teszik a nagy ellenállású, kis ellenállású és szakaszos hibák precíz helymeghatározását, nagy, közép és kisfeszültségű kábeleken. A robosztus lökőfeszültség generátorok, SSG 1000 (1100 J), SSG 1500 (1536 J), SSG 2100 (2048 J) és SSG 3000 (3000 J) Syscompact és Transcable hibakereső rendszerekben használhatóak, valamint különálló készülékeknél is.

Időtartományú reflektométerek

IRG 2000   IRG 3000

BAUR IRG 2000


Időtartományú reflektométer (TDR)

Az IRG 2000 időtartományú reflektométeregy hordozható, felhasználóbarát készülékelőzetes kábelhibahely meghatározáshoz, az időtartományú reflektometria és más eljárások (SIM/MIM) használatával kis- , közép-, és nagyfeszültségű kábelekhez. Ezzel a kompakt készülékkel akár 65 m hosszúságú kábelek vizsgálhatóak. A hibahely távolságát kijelzi a műszer.

 

BAUR IRG 3000


Időtartományú reflektométer (TDR)


Az IRG 3000 a legjobb választás az összetett feladatok megoldására a kábelhiba keresésben. A felhasználóbarát, számítógép támogatással rendelkező készülék egyedi funkciókat kínál az intelligens, automatizált kábelhibahely keresésre, például az SIM/MIM módszerrel (lökőfeszültség generátorral együtt használva). Az akár 1000 km-es méréshatárral, a nagyon hosszú kábelek hibahely meghatározására is lehetőség van. Az IRG 3000 elsősorban egy-, vagy háromfázisú rendszerként komplex kábelhibahely meghatározó rendszerekbe integrálva található meg. (Syscompact vagy kábelmérő autók). Továbbá VLF vizsgálat és diagnosztika rendszerek vezérlőjeként is használható.

TDR 400

 

Hordozható időtartományú reflektométer


A TDR 400 hossz meghatározásra és kábelhibahely meghatározásra használható minden kábelhez. Lehetőséget nyújt szakadás, rövidzár, kontaktus, nem elfogadható eltérések, víz beszivárgás, és egyéb kábelhibák vizsgálatára. A készülék meghatározza a kábel hosszát és kijelzi a hibahely távolságát. A BAUR 

  •  Konfigurálható különböző kábel hosszra és típusokra.
  •  Szabvány megfelelőség, biztonsági mérések aktív vezetőkön a CAT IV / 600 V mérési kategóriában. (opcionális leválasztó szűrővel)

BAUR

BAUR Termékkatalógus

Kapcsolódó termékoldalak:

 Szigetelő olaj vizsgálat

 Kábelvizsgálat és diagnosztika

 Kábelvizsgáló mérőkocsik és hibajelző rendszerek