Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Lucas-Nülle rendszer a Szakképzési Centrumnál
2017-09-19

ln-logo

Az elektronikai és elektrotechnikai szakképzésben használható, speciális laboratóriumi oktatórendszert adományozott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a C+D Automatika Kft.


A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kiemelten fontos feladatának tekinti a műszaki pályák szakember utánpótlásának támogatását. A szervezet több olyan kampányt is indított az elmúlt években, amelyek egyrészt a pályaválasztás előtt álló általános iskolások körében igyekszik népszerűsíteni ezt a területet, másrészt erősítheti a kapcsolatot a magyarországi elektronikai, elektrotechnikai ipar és a leendő szakemberek között.

atadas1


“Összekötjük a munkahelyeket olyan érdeklődő diákokkal, akik képesek gyorsan felvenni a ritmust, mert szeretik amit csinálnak. Ebben nagy segítség a diákok és az iskolák számára is, ha a gyakorlati képzésben olyan eszközökkel dolgozhatnak, amelyek naprakész ismereteket adnak” – mondja Günthner Attila, a MEE irodavezetője. A szervezet most 480 ezer forinttal járult hozzá, a C+D Automatika Kft-vel közös adományozási akcióhoz.
A speciális eszközt a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák szabadon, térítésmentesen használhatják. Danyi Vilmos a BMSZC szakmai főigazgató-helyettese az oktatórendszerrel kapcsolatosan elmondta: az újdonságok pozitívan hatnak a tanulókra, érdeklődésük aktívabb, figyelmük koncentráltabb. A szakképzést végző szaktanárok számára ugyanakkor bővíti a módszertani lehetőségeket. Ezzel hatékonyabbá, gyakorlatiasabbá tehetik az ismeretek feldolgozását.
A most átadott speciális laboratóriumi megoldás egy alapkészülékből és hardver kiegészítőkből áll. Az alaprendszerhez jelenleg 150 féle témában választható tananyag. Ez holisztikus szemléletmóddal feldolgozott hatalmas műszaki tudásanyag magyar nyelven is elérhető.
A C+D Automatika Kft. a műszaki szakképzés magas színvonalának visszaállításáért felelősséget érző műszeripari vállalkozás, mely már több ízben támogatott szakmai tanulmányi versenyeket értékes tárgynyereményekkel.

 

unitrain

 

Németh Gábor kollégánk korábban megjelent cikkében a most átadott oktatórendszert mutatja be részletesen.

 Tovább a teljes cikkhez