Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
SF6 megszakító kontaktus mérés 600 A-rel
2017-09-19

smcAz SMC (Spanyolország) nagy teljesítményű új mikroohmmérőt hozott forgalomba, PRIME-600 néven. A berendezés mérőárama 5 és 600 A között állítható be. Érdekesség, egyben fontos tulajdonság, hogy a mérés tiszta DC jellel történik! Az akár 6 V-os kapocsfeszültség hosszabb mérőkábelek használatát is megengedi. A mérés jellege statikus és dinamikus is lehet, s hatékonyan és biztonságosan mérhetők 0,1 mikroohm - 1 ohm ellenállás értékek.

prime 600A PRIME-600-at úgy alakították ki, hogy meg tud felelni bármely áramszolgáltató mérési követelményeinek! Ugyanis a legtöbb cég saját maga, belső előírásban határozza meg a kontaktus ellenállás méréseknél alkalmazandó áramot. Az IEEE ajánlás „minimum 100 A”, de sok helyen előírnak 200, 300, sőt 600 A-es értéket is.

A PRIME-600 legfontosabb és szinte egyedülálló tulajdonsága, hogy képes mérni és grafikusan ábrázolni a kontaktus ellenállás változását a vizsgált megszakító kontaktusainak nyitása közben! A 30 mikroszekundumos mintavételi időközzel dolgozó DRM (Dynamic Resistance Measurement = dinamikus ellenállás mérés) üzemmód teszi ezt lehetővé. A létrehozott grafika helyszíni értékelése alapján hatékonyan elbírálható egy SF6 vagy vákuum szigetelt megszakító munkaérintkezőinek állapota.

A PRIME-600 akkor is képes a fenti mérésre, ha a – számos helyen alkalmazott – biztonsági előírásoknak megfelelően a mérendő megszakító mindkét oldala le van földelve! 

A vízbiztos, ABS műanyag hordbőröndbe épített PRIME-600 készülékkel történő könnyű, gyors és biztonságos mérést számos egyéb beépített  funkció támogatja: pl. érintőképernyős kijelző, elő-beállított vizsgálati üzemmódok, automatikus demagnetizáció, beépített nyomtató, belső memória, további eredmény tárolási lehetőség USB memóriában, PC-s letöltési és feljegyzés írási lehetőség, hőmérséklet szerinti normalizálás (opcionális infra hőérzékelővel). 

link Videó

pdf Angol nyelvű adatlap