Központi mérő-adatgyűjtő – Multicon CMC-99


Jelen rendszerben a környezeti tényezők mérésére használt mérőátalakítók kimeneteit, analóg 4…20 mA-es egységjelek formájában a központi mérő-adatgyűjtő műszer fogadja. Az analóg jeleket nagy felbontással megméri, digitalizálja. A megjelenítéshez logikai csatornákat használunk, amelyek paraméterezhetőek, skálázhatóak. Így mindegyik mérőátalakító az eredetileg beállított méréstartománya szerinti értéket jelzi ki, a megfelelő mértékegységgel együtt. Az adatokat 1 perces gyakorisággal rögzítjük a belső memóriában, ám a műszer képes lenne 0,1 másodperces mentésre is. Érintő TFT kijelzője könnyű kezelhetőséget és konfigurálható helyi kijelzést biztosít.
A műszer digitális kommunikációs csatornákkal is rendelkezik. RS485-ön keresztül más műszerek lekérdezése is lehetséges (képes Master-ként és Slave-ként is működni). Az online megjelenítés érdekében egy szoftver segítségével másodpercenként lekérdezzük a CMC-99-et, így az összes mért jellemző egy internetes adatbázisba kerül másodpercenkénti frissítéssel.
A műszer számos funkcióval rendelkezik: mérő, kijelző, adatgyűjtő és PID szabályozóként is működik. Variálható bemeneti (feszültség és áram egységjelek, impulzusok, hőelemek, PT100, stb..) és kimeneti (analóg, relé, szilárdtest relé meghajtó) lehetőségei, kommunikációs képességei (RS232/RS485, Ethernet, USB), valamint különféle funkciói teszik univerzálisan használható műszerré a méréstechnikában, regisztrálásban, folyamatirányításban egyaránt.
 
 
Termékoldal, Adatlap