Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896
Villámvédelem - Felülvizsgálók, tervezők és kivitelezők kézikönyve
2006-10-11

Előszó

A villámvédelem ellenőrzését és időközi felülvizsgálatát jogszabályok írják elő, amelyek azt is meghatározzák, hogy milyen képesítésű személy végezheti el a vizsgálatokat. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület hosszú idő óta tanfolyamok szervezésével segíti az érdekelt szakembereket a képesítéshez szükséges vizsgára való felkészülésben. A tananyagot a néhány évvel ezelőtt megjelent tanfolyami segédkönyv foglalta össze, amelyet egyrészt elfogyott, másrészt indokolttá vált a korszerűsítése, mert megváltozott a jogszabályi háttér, valamint időközben nemzetközi és európai szabványok készültek el, amelyek közül magyar nemzeti szabványként megjelent az elektromágneses villámimpulzus elleni védelemre vonatkozó IEC szabvány, illetve ennek bevezetésére a magyar villámvédelmi szabványok módosítása.

A tartalmi korszerűsítés mellett ki lehet használni a szövegszerkesztő alkalmazásából származó előnyöket és így a korábbi gépelt jegyzet helyett a nyomdai kiadványokhoz hasonló kiállítású könyvet adhatunk a felhasználók kezébe. Az új kiadás lényeges részekkel bővült, különösen a belső villámvédelem témakörében. A kiegészítések a tervezők és üzemeltetők számára is hasznos ismereteket nyújt.

A szükséges változtatások előkészítésében közreműködött Fehér Zoltán és az elkészült szöveget gondosan lektoráló Szabó Iván kartárs, akik tanfolyamokon és tájékoztató előadásokon szerzett több éves tapasztalataikkal jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy minél tökéletesebb kötet kerüljön a felülvizsgálók kezébe. A közreműködők minden igyekezete ellenére mégis előforduló hibákért elnézést kérünk.

Dr. Horváth Tibor

Ára: 4.700 Ft + ÁFA, azaz bruttó 4.935 Ft
Rendelje meg most!