Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896

Szakkönyvek

2020-11-20

Elektromosipari szakemberek kézikönyve 2020-as bővített, átdolgozott kiadás2020. november 18-án megjelent az új Elektromosipari szakemberek kézikönyve. A kibővített, mintegy 650 oldalas kézikönyv összeállításában, lektorálásában neves szakemberek vettek részt.

Az épületvillamos szakma területén folyamatos a változás – nemcsak a technika fejlődése, hanem a jogszabályi környezet változása miatt is –, ami indokolttá tette szakkönyvünk aktualizálását, új témákkal való bővítését, a fejezetek átdolgozását. Célunk, hogy a könyv átfogó és jól felépített tartalmával nemcsak az ismeretek bővítését és a meglévő tudás korszerűsítését szolgálja, de a mindennapi munkavégzés során is hasznos segítőtársa legyen a villamosipari vállalkozóknak, villanyszerelőknek.

Bruttó ár: 6.500,-Ft Megvásárolható mintaboltunkban vagy megrendelhető kiszállítással ide kattintva.

Részletek a tartalomból...


2006-10-11

Bevezetés az elektromágneses kompatibilitás gyakorlatába

Az EMC (Electromagnetic Compatibility, azaz elektromágneses összeférhetőség) a különféle zavarvédelmek jelentős részeredményeit is felhasználó, de ezek összegzésen túlnyúló, manapság egyre fontosabbá váló új tudományág. Sajátos szemlélettel (ezt nevezhetjük preventív, környezettudatos gondolkodásnak) és stratégiával, a legújabb technikai eredmények felhasználásával, nemzetközi előírásokkal igyekszik megteremteni a legkülönfélébb villamossággal működő eszközök, berendezések, létesítmények "békés" és biztonságos egymás mellett működését.


2006-10-11

Szakkönyv az áramszolgáltató társaságok, a villamos vontatás, a villamos nagy- és kisfogyasztók szakemberei, villamosenergetikai és hálózattervezők, valamint energetikai berendezések tervezői és gyártói számára, továbbá e terület szabványosításában, szabályozásában, minősítésében és felügyeletében résztvevő szakemberek részére.

A villamosenergia minősége a villamosenergia ellátás és szolgáltatás megfelelőségének mérésére szolgál, magába foglalja a villamos feszültség és a szolgáltatás minőség számos egyedi és átlagos mutatóit.


2008-08-05

Ez a téma a végfelhasználók körében jelenleg mitikus köntösben jelenik
meg; egyfajta csodatechnológiaként néznek rá, ami mindent megold.
A "Megújuló energiák az épületgépészetben" igyekszik hasznos információkkal
szolgálni a szakterületről, rávilágítani arra, hogy ennek a szegmensnek nagy
megtanulandó tudásbázisa van.

Tartalomjegyzék

A kiadvány ára: 1762 Ft + ÁFA azaz bruttó 1850 Ft


2011-09-30

Előszó
A 2003-ban megjelent "Épületvillamosság" c. könyv bővített és átdolgozott kiadását tartja kezében a tisztelt Olvasó. Remélhetőleg az új ismereteket is feldolgozó kiadvány további hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, sőt a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedő tanulóknak.

Tartalomjegyzék


2009-07-14

A XXI. század Öveges professzorai DVD-n!

Vannak ma is tehetséges fizikusok Magyarországon, akik Öveges Józsefhez hasonlóan érdekesen és látványosan tudják bemutatni a fizikai jelenségeket?

A lenyűgözö felvételek a Csodák Palotája európai tudományos fesztiválján készültek. A DVD lemezeken a 100 legizgalmasabb kísérletet láthatjuk. A kísérletek akár otthon, akár iskolai órán megtekintve látványos és érdekes módon mutatják be a fizikai jelenségeket: kötél valamint óriás rugó segítségével láthatóvá válnak a hanghullámok, egyszerű konyhai-bűzcső segítségével dallamok kelnek életre, de meg tudhatjuk azt is mi történik a CD lemezzel egy mikrohullámos sütőben, illetve hogyan lehet szívószálak segítségével elektromos erőteret gerjeszteni, nem is beszélve a lángoló papírpénzről ami nem ég el! A neves hazai előadók mellett számos fiatal tehetséggel ismerkedhetünk meg, akik humoros, kreatív kísérleteikkel játszva vezetnek be minket a fizika világába!


2006-10-11

Előszó

A villámvédelem ellenőrzését és időközi felülvizsgálatát jogszabályok írják elő, amelyek azt is meghatározzák, hogy milyen képesítésű személy végezheti el a vizsgálatokat. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület hosszú idő óta tanfolyamok szervezésével segíti az érdekelt szakembereket a képesítéshez szükséges vizsgára való felkészülésben. A tananyagot a néhány évvel ezelőtt megjelent tanfolyami segédkönyv foglalta össze, amelyet egyrészt elfogyott, másrészt indokolttá vált a korszerűsítése, mert megváltozott a jogszabályi háttér, valamint időközben nemzetközi és európai szabványok készültek el, amelyek közül magyar nemzeti szabványként megjelent az elektromágneses villámimpulzus elleni védelemre vonatkozó IEC szabvány, illetve ennek bevezetésére a magyar villámvédelmi szabványok módosítása.


2012-02-20

Erősáramú Berendezések Felülvizsgálóinak KézikönyveErősáramú Berendezések Felülvizsgálóinak Kézikönyve

Tanfolyami jegyzet.

Ár: 5.333,-Ft + ÁFA

Tartalomjegyzék


2009-07-14

Megújuló Energiák könyvGeotermikus energia, szél-, víz-, és a napenergia  –  Új könyv nem csak szakembereknek

A Sprinter Kiadó gondozásában megjelent „Megújuló Energiák” című könyv elsősorban szakemberek számára készült, de a téma iránt komolyan érdeklődő olvasók számára is hasznos információkat tartalmaz a biomassza, a geotermikus energia, a szél-, a víz-, és a napenergia hasznosítás, illetve a klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása témakörökben.

A kiadvány neves hazai szakemberek tollából származó írásokon keresztül mutatja be a fenti megújuló energiaforrások és energiák hasznosítási módjait, az ezekkel kapcsolatos kutatásokat és gyakorlati alkalmazásaikat.

Ára: bruttó 3.499 Ft

Kapcsolódó anyagok:


2017-09-19

Villámvédelem III. 2014Megjelent a legújabb villámvédelmi jegyzet!

Az új, Villámvédelem III. (2014.) c. könyv az ezt megelőzően kiadott Villámvédelem 2007 és Villámvédelem 2009 c. könyvek kiadása óta bekövetkezett változásokat taglalja három külön fejezetben.

 Tovább a szakkönyvek oldalra