Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896

Hírek és Cikkek

 


2021-11-05

 

Őszi akciónk keretein belül a most vásárolt ÉV műszere mellé, ajándékkal készültünk. 

 

A nálunk vásárolt ÉV műszere mellé, hozzájárulunk immunrendszerének erősítéséhez egy doboz (két havi adag) C+D vitaminbombával. 

 

„Az anyagban nincs más energia, csak az, amit a környezetéből befogad”

Nikola Tesla


2021-11-04

 

A fenti címmel jelent meg Lestár László kollegánk szakmai cikke az Elektroinstallateur szakmai folyóirat 2021/10. számában.

 

Az áram-védőkapcsolók (szabványos rövid megnevezése: RCD, egyéb köznyelvben használatos nevei: ÁVK, ÉV-relé, életvédelmi relé, FI-relé) évtizedek óta használatosak a villamos berendezések kiegészítő védelmeként (önálló védelemként nem alkalmazhatóak!). Szerencsére egyre több lakóépületben található 30 mA-es névleges kioldó áramú RCD.

 

További részletek 


2021-11-08

 

 

Az idén újra kiadott, aktualizált könyv összefoglalja mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek szükségesek kis-feszültségű hálózatok villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatának elvégzéséhez. A kiadvány elsősorban – de nem kizárólag - azok számára hasznos. akik szakmai alapképzettségük mellett erősáramú berendezések felülvizsgálatához, illetve érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálathoz rendelkeznek képesítéssel.

A könyv az üzeltben nyitvatartási időben átvehető.

 


2021-10-01

 

"Biztonság - korszerű, piacvezető megoldásokkal" címmel újraindul az InfoShow országos roadshow villanyszerelők számára. A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez.

 

Következő időpont: 2021. november 2.

Helyszín: Győr, ETO Park Hotel****, 9027 Győr, Nagysándor József u. 31

 

További helyszínek, időpontok:

 • 2021. december 7. Budapest
 • 2022. február 8. Székesfehérvár
 • 2022. február 22. Szeged
 • 2022. március 8. Pécs
 • 2022. március 29. Debrecen
 • 2022. április 12. Zalaegerszeg

Látogasson meg minket a rendezvényt kísérő kiállításon! 


2021-09-28

 

A "Mi a pálya?" Műszaki pályaválasztó fesztivál célja , hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

Idén 6. alkalommal csatlakozunk a kezdeményezéshez az „Ipar 4.0”, mechatronika, informatika, folyamatirányítás, vízkezelés, vízmérnökség, anyagvizsgálatok témakörök bemutatásával az alábbi helyszíneken:

 • 2021.09.15-16. Budapest
 • 2021.09.29. Debrecen
 • 2021.10.05. Szeged
 • 2021.10.07. Miskolc
 • 2021.11.04. Pécs
 • 2021.11.10. Győr

 

Csatlakozzon hozzánk és látogasson meg minket a helyszínek egyikén!


2021-09-22

 

 

2021. szeptember 22-24. között ismét élőben rendezi meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület immáron 67. alkalommal vándorgyűlését energetikai vállalatok és partnereik, tudományos intézmények részvételével.

 

A rendezvény fő témája: „Tiszta, okos és megfizethető energia"

 

A konferenciát kísérő kiállításon mi is kiállítunk. Nézzen be hozzánk!

 

Bővebb információ és program az alábbi linken érhető el 

 


 

TALÁLKOZZUNK ÚJRA ÉLŐBEN!

 

2021. szeptember 7-én – elhagyva a virtuális teret – újra élőben, kiállítással egybekötve rendezi meg az EMOSZ a Villanyszerelő Konferenciát.

Kollégánk Furján Attila, Villamos biztonsági felülvizsgálatok mérései című előadása a délutáni szekcióban várja az érdeklődő hallgatókat. 

Helyszín: MOL Aréna Sóstó, 8000 Székesfehérvár, Csikvári út 10

A részvétel ingyenes, de a szövetség várja támogatásokat is: http://emosz.hu/event/villanyszerelo-konferencia/


 

 

A napenergiának egyre nagyobb jelentősége van a műszaki oktatásban. A GUNT az egyetlen szállító a piacon, amely teljes eszköz programot kínál, amely lefedi a tantervek minden részletét. A természettudományos és műszaki képzésben oktatott "napenergia aktív és passzív" hasznosítás alapismereteihez ajánljuk figyelmébe a demonstrációs rendszereinket. Eszközeink segítségével könnyen bemutathatóak mind a fototermikus mind a fotovillamos napenergia hasznosító berendezések főbb komponensei. Megismertethető velük továbbá a gyakorlatban alkalmazott tipikus rendszerek felépítése, kialakítása és alkalmazási lehetősége.


2021-06-11

 

Fenti címmel online szakmai napot szervez a MEE 2021. június 21-én17:00 tól a Microsoft Teams-en keresztül. A kötetlen beszélgetés során az alábbi kérdéskörökkel foglalkoznak:

 

 • Hogyan működik a szakma együtt a hatósággal a jogszabályalkotásban?
 • Mi az új az előírásokban, képzésekben, vizsgáztatásban?
 • Milyen szakmai előírás várható még az idén?
 • Az ÉV-MuBi szakmai vagy jogi problémákkal foglalkozik?
 • Miért mutat fantom feszültséget egy üres vezetéken a korszerű, elektronikus műszer?
 • Hogyan matathatnak a "gyengeáramosok" az "erősáramú" szekrényekben, mert tele van elektronikával?

Házigazdák:

Dr. Danyek Miklós (MEE EISZ elnök) és Dr. Novothny Ferenc (MEE Év-MuBi vezető, címzetes egyetemi tanár)

 

Jelentkezni ITT lehet


2021-02-18

 

Bontható vagy hitelesített kivitelű áramváltót keres? Meghatározott áttétellel pontossági osztályban, rakárról akár azonnal? 

 

Az áramváltók széles választékát kínáljuk évek óta Önöknek. Honlapunkon most könnyen, a megfelelő paraméterek megadásával kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet. Használja a honlapon található szűrőnket!


 Áramváltó szűrő


 • 1
 • 2
 • . . .
 • 4