Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896

Hírek

Tárolt hírek

2022-01-24

Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve

ELFOGYOTT! Új, átdolgozott kiadás várható 2024. ősszel!

Újra megjelent a „Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve”, amelynek szakmai alapját a korábbi „Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálók kézikönyve” és az „Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve” című tanfolyami jegyzet adja.

Szerkesztette: Arató Csaba

 

Ár (bruttó): 14.490,-Ft (+igény esetén bruttó szállítási költség: 1.905,-Ft)

 

ELFOGYOTT! Új, átdolgozott kiadás várható 2024. ősszel!

 

További szakkönyvek a kínálatunkban


2022. októberében részt vettünk a Debrecenben megrendezett Hello Szakma rendezvényen, ahol cégünk oktatási rendszereket mutatott be. 

Működés közben ismerhették meg a látogatók a német Lucas-Nülle GmbH. UniTrain-I műszaki oktató rendszerét, melynek szoftvere magyarul tanítja, magyarázza a teljes villamos labor környezetet biztosító központi egységhez aktuálisan csatlakoztatott hardverhez kapcsolódó tananyagot. A kiállításon az „Aszinkron motorok” kurzus reprezentálta a közel 150 darabból álló tantárgy választékot, mely felöleli az analóg és digitális elektronika, a mechatronika, „Ipar 4.0” minden fontos területét az alapoktól (legegyszerűbb villamos áramkör összeépítése, hidraulika, pneumatika) az összetettebb megoldásokig (pl. gépjármű technika, megújulóenergia, rádiótechnika, busz rendszerek, stb.).  

 


2020-11-30

Rogowski tekercsKépzeljük el, hogy már kiépítettük hálózatunkat, azonban igény merül fel tartós fogyasztásmérésre, mégpedig – a normál áramváltók kimeneti jeléhez, és sok mérőműszer névleges bemeneti jelszintjéhez igazodva – legalább 1 A-es áramkimenettel.

Kattintson a cikk elolvasásához ide.


2018-08-01

EVSE adapterVilágszerte terjednek az elektromosautók és ennek megfelelően a töltőállomásaik is. Ezeket mindenki használhatja, hiszen elektromosautót bárki vehet, nem csak villamos szakemberek, így kiemelten fontos ezen villamos berendezések hibavédelmi szempontból történő ellenőrzése (hasonló a helyzet a háztartási méretű kiserőművek esetében a napelemeknél).

 Bővebben

 Az EVSE adapter adatlapja


2021-02-18

 

Bontható vagy hitelesített kivitelű áramváltót keres? Meghatározott áttétellel pontossági osztályban, rakárról akár azonnal? 

 

Az áramváltók széles választékát kínáljuk évek óta Önöknek. Honlapunkon most könnyen, a megfelelő paraméterek megadásával kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet. Használja a honlapon található szűrőnket!


 Áramváltó szűrő


 

 

A napenergiának egyre nagyobb jelentősége van a műszaki oktatásban. A GUNT az egyetlen szállító a piacon, amely teljes eszköz programot kínál, amely lefedi a tantervek minden részletét. A természettudományos és műszaki képzésben oktatott "napenergia aktív és passzív" hasznosítás alapismereteihez ajánljuk figyelmébe a demonstrációs rendszereinket. Eszközeink segítségével könnyen bemutathatóak mind a fototermikus mind a fotovillamos napenergia hasznosító berendezések főbb komponensei. Megismertethető velük továbbá a gyakorlatban alkalmazott tipikus rendszerek felépítése, kialakítása és alkalmazási lehetősége.


2021-05-13

 

Jön a DC? Nos, talán mondhatni, hogy „feltűnt a kanyarban”. Az mindenképpen érdekes, hogy a villamosenergia-szolgáltatás egyenárammal indult. Sőt, még 110 éve is a magyarországi villamos művek többsége egyenfeszültségen működött. S most lassan (nagyon lassan, mert azért komoly problémákat kell megoldani) talán visszatérünk a „jó öreg” Volta féle DC-hez. Addig azonban továbbra is meg kell küzdenünk a jelenleg használt váltóáramú villamos hálózatunkon tapasztalható problémákkal.

Kollegánk, Németh Gábor szakmai cikke a 2021. márciusi Villanyszerelők lapjában jelent meg. 


2020-11-20

Elektromosipari szakemberek kézikönyve 2020-as bővített, átdolgozott kiadás2020. november 18-án megjelent az új Elektromosipari szakemberek kézikönyve. A kibővített, mintegy 650 oldalas kézikönyv összeállításában, lektorálásában neves szakemberek vettek részt.

Az épületvillamos szakma területén folyamatos a változás – nemcsak a technika fejlődése, hanem a jogszabályi környezet változása miatt is –, ami indokolttá tette szakkönyvünk aktualizálását, új témákkal való bővítését, a fejezetek átdolgozását. Célunk, hogy a könyv átfogó és jól felépített tartalmával nemcsak az ismeretek bővítését és a meglévő tudás korszerűsítését szolgálja, de a mindennapi munkavégzés során is hasznos segítőtársa legyen a villamosipari vállalkozóknak, villanyszerelőknek.

Bruttó ár: 6.500,-Ft Megvásárolható mintaboltunkban vagy megrendelhető kiszállítással ide kattintva.

Részletek a tartalomból...


2021-05-07

 

Május 11-13 között kerül megrendezésre az InfoShow, ezúttal az online térben. A „Biztonság – Energiahatékonyság – A biztonságos villanyszerelés fejlődése új megoldások alkalmazásával!” alcímet viselő rendezvénysorozaton Furján Attila és Lestár László kollegáink előadása az Erősáramú kábelvonalak vizsgálata címmel is megtekinthető május 12-én 13:40 kezdettel.

Amennyiben lemaradt az előadásról a YouTube csatornánkon megtekinheti.

 

 


2020-05-05

Kipp&Zonen napkövetőA megújult Kipp&Zonen termékoldalon megtalálhatók a professzionális sugárzásmérők, napkövetők, adatgyűjtők, valamint napelemes rendszerek monitoring feladatainak ellátására kifejlesztett piranométerek, panelhőmérő, felületi szennyezettség-érzékelő. Az új SMART interfész egyszerű digitális illesztést tesz lehetővé.

 További információk...


  • 1
  • 2
  • . . .
  • 8